Üniversite – Lisans Eğitimi
Liseden mezun olan öğrenciler için üniversite eğitimine yönelik kararlarıyla birlikte yeni bir dönüm noktası başlamaktadır. Bu süreçte öğrencilerin üniversite tercihleriyle birlikte onları hedeflerine ulaştıracak bir yol haritası belirlemeleri ve ilgili prosedürler çerçevesinde başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Ulusal üniversitelere yerleşim merkezi sınav sonuçlarına göre ilerlerken, uluslararası üniversitelerin farklı başvuru sistemleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda öğrencinin lise eğitimindeki başarıları, akademik not ortalamaları, katılım sağladıkları sosyal etkinlikler, projeler vb. aktiviteler üniversite kabullerinde önem taşımaktadır. Birçok üniversite için okuldaki genel başarı ortalamasındaki sıralama dikkate alınmaktadır.
Başvuru aşamasında öğrencinin yabancı dil yeterliliği de önemli olup, dil düzeyinin uluslararası geçerliliği olan sınavlar aracılığıyla belgelendirilmesi gerekmektedir. İngilizce için SAT/ IELTS/ TOEFL, Almanca için DaF, Fransızca için DELF ve İspanyolca için ise DELE uluslararası dil yeterlilik sınavlarından bazılarıdır.
Bu noktada başvuru sürecindeki aşamaları belirleyerek uygun başvuru dokümanlarının hazırlanması, kişiye özel niyet mektupları, referans mektupları ve bölüm özelliklerine gerekebilecek portfolyo çalışmalarının özenle tamamlanarak kişiye özel öğrenci dosyasının özenle oluşturulması danışmanlık hizmetimizin temel amacıdır.
Master – Yüksek Lisans Eğitimi
Üniversite eğitimini tamamlayan öğrenciler akademik eğitimlerini sürdürmek istedikleri takdirde yüksek lisans (master) programlarına katılabilirler. Uzmanlığa yönelik yoğun eğitim içerikli yüksek lisans programlarında tezli ya da tezsiz seçenekler bulunmaktadır. Öğrenciler yüksek lisans öğrenimlerinde üniversite eğitimlerinin devamı niteliğinde aynı alanda uzmanlaşmayı tercih edebilir ya da farklı alan seçimi ile akademik öğrenimlerini çeşitlendirme olanağı da bulabilirler. Uluslararası eğitim anlayışlarında öğrencilerin alanlar arası değişikliğe / geliştirmeye açık olanaklar bulabilmeleri özellikle desteklenmektedir.
Lise
Dünya vatandaşı anlayışıyla yetişen gençlerimiz arasında eğitimine liseden itibaren yurtdışında devam etmek isteyen öğrenci sayısı artmaktadır. Uluslararası bakış açısıyla daha genç yaşlarda alacakları eğitim ile kültürlerarası farkındalık, ana dil düzeyinde yabancı dil/ diller edinimi ve devamında küresel ölçekte akademik eğitim ve kariyer olanaklarından faydalanma olanağı bulabilmek öğrenciler ve aileler açısından temel motivasyon kaynaklarını oluşturmaktadır.
Giderek artan bu eğilimde öğrencileri yaz okulları ile gidecekleri okulları deneyimleyerek karar verme fırsatı bulabilmektedirler.
Yaz Okulu
Yurtdışı yaz okulları özellikle 10-17 yaş grubuna yönelik dil öğrenmenin ve kişisel gelişimin en iyi yoludur.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yaşıtlarıyla birlikte kültürler arası ve eğlenceli programlarla öğrenciler hem yabancı dillerini geliştirme hem de bağımsızlaşma süreçlerine önemli katkı sağlayacak deneyimler edinmektedir.
Dil Okulu
Dil okulları, başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar 2 ila 50 hafta süreyle haftalık 15-20 saatlik ders programları sunmaktadır. Dil okulları aracılığıyla öğrenciler için etkin yabancı dil edinimi olanağı sağlanırken, akademik eğitimini uluslararası platformda devam ettirmek isteyenlerin dil yetkinliğine de destek verilmektedir. Spesifik amaçlara yönelik yoğun ders saatleri ile hazırlanmış dil okulu programları da mevcuttur.